Bekijk alle projecten

Nieuwbouw 63 woningen Taets van Amerongen

De Taets van Amerongen biedt het beste van twee werelden: een nieuwbouwwoning in het oude dorpscentrum. Dicht bij de kerk, de natuur en het kasteel. Alle dorpse voorzieningen binnen handbereik.

 
Opdrachtgever  BPD en Gemeente Renswoude
Plaats  Renswoude

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op

Updates

28-11-2018

Overeenkomst nieuwbouw 45 NOM Keur woningen De Taets van Amerongen ondertekend

Op woensdag 28 november tekenden gemeente Renswoude en Bouwbedrijf Kreeft de afnameovereenkomst voor 45 NOM Keur huurwoningen aan De Taets van Amerongen in Renswoude. Het totale bouwplan omvat 63 woningen waarvan 45 huur- en 18 koopwoningen welke in één fase worden gerealiseerd. De 45 sociale huurwoningen voor het plaatselijk Gemeentelijk Woningbedrijf zijn onderverdeeld in 17 levensloopbestendige woningen, 22 eengezinswoningen en 6 beneden/bovenwoningen.

De woningen worden onder NOM Keur gebouwd, een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energiegebruik. En ook nog eens aardgasvrij. We maken gebruik van goed isolatie, slimme balansventilatie met warmteterugwinning, duurzame energievoorziening d.m.v. een grondgebonden warmtepomp en opwekking d.m.v. zonnepanelen op het dak. De prestatiegarantie wordt aangegaan over een periode van 30 jaar. Door de woningen te monitoren krijgen de verhuurder en huurders volledig inzicht in het energiegebruik en opwekking. Dit maakt het voor de verhuurder tevens mogelijk om een energieprestatievergoeding (EPV) in rekening te brengen bij de huurders.

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. De oplevering wordt verwacht eind 3e kwartaal / begin 4e kwartaal 2019.

16-11-2018

Wonen in het dorpshart van Renswoude

De Taets van Amerongen biedt het beste van twee werelden: een nieuwbouwwoning in het oude dorpscentrum. Dicht bij de kerk, de natuur en het kasteel. Alle dorpse voorzieningen binnen handbereik. Ideaal!

Nog enkele woningen te koop!
In het plan zitten 45 sociale huurwoningen (Gemeente Renswoude) en 18 koopwoningen (BPD); zowel levensloop- als eengezinswoningen. Al deze nul-op-de-meter woningen zijn gasloos en ze wekken d.m.v. PV-panelen op het dak genoeg stroom op voor zowel de verwarming en ventilatie van de woning als het elektriciteitsverbruik voor een normgezin met een gemiddeld verbruik. Daarnaast is het mogelijk om de woningen in de zomer passief te koelen door koud water door de vloerverwarmingsslangen te laten circuleren.

Alle levensloopwoningen zijn inmiddels verkocht, maar er zijn nog eengezinswoningen te koop!

De bouw start naar verwachting eind dit jaar.