Bekijk alle projecten

Verbouwing Johannes Fontanus College

Vorige week is de overeenkomst getekend voor de grootschalige renovatie en verbouw van het Johannes Fontanus College te Barneveld. We zijn zeer verheugd met deze mooie opdracht welke ons uit een aanbesteding met 5 aannemers is gegund.

De komende 15 maanden zal voornamelijk het ‘hart’ van het gebouw welke in 1984 is gerealiseerd worden gerenoveerd en verbouwd. Tegen de bestaande zuidoostgevel wordt over 3 bouwlagen een zogenaamde ‘boulevard’ aangelegd en de bestaande gymzalen worden volledig gesloopt en vervangen door 2 grotere en moderne gymzalen. Verder wordt de hoofdentree aangepast, wordt de dakbedekking op het dak van het 1984-deel vervangen en voorzien van hoogwaardige isolatie en worden diverse bestaande gevels opgewaardeerd. Inpandig wordt in verschillende fases de inrichting, installatie en afwerking van de school aangepast.

Om een indruk te krijgen van de verbouwing is door de architect Bureau Bos een filmpje gemaakt welke hier te bekijken is: https://www.jfc.nl/Over_ons/Renovatie

 
Opdrachtgever  Johannes Fontanus College
Plaats  Barneveld
Architect  Bureau Bos

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op

Updates

17-06-2020

Onthulling bouwbord

Met de onthulling van het bouwbord door wethouder Didi Dorrestijn-Taal en leerling Doron van de Kleut is de renovatie en verbouw van het Johannes Fontanus College in Barneveld officieel van start gegaan. De bouw zal tot augustus 2021 duren.

Het JFC gaat 7000 m² van het gebouw renoveren. De plannen zijn door middel van een co-creatie van docenten, leerlingen en ouders in samenwerking met architect Bureau Bos ontwikkeld.

Reden van renovatie

Een groot deel van het gebouw is verouderd en toe aan vernieuwing. Het JFC ziet ook dat het onderwijs steeds meer andere ruimten vraagt. Het onderwijs wordt meer leerlinggericht en dat betekent maatwerk. Flexibele ruimtes zijn daarbij essentieel.