Bekijk alle projecten

Rechtzetten tuinmuur landgoed Zuylestein

Wij zijn gestart met het onderhoud en restauratie van de tuinmuren van landgoed Zuylestein in Leersum. De rijksmonumentale tuinmuren met zitnissen en stalen hekken zijn gebouwd in de 17e eeuw en begrenzen de binnentuinen van het landgoed. Onderdeel van deze binnentuinen is ook de moestuin, waarvan de oogst in de winkel in de Orangerie op het landgoed wordt verkocht.

De eerste fase van de werkzaamheden is het rechtzetten van een deel van de eeuwen oude tuinmuur. Deze is in de loop der jaren over een lengte van circa 40m scheefgezakt en over gaan hellen naar de tuin. Het uitgangspunt is om de tuinmuur in zijn geheel weer geleidelijk terug in vorm te drukken, met zo min mogelijk schade aan het metselwerk. We maken hierbij gebruik van de flexibiliteit van de legmortel van het metselwerk. Het rechtzetten gebeurd in een geleidelijk tempo, waardoor het enkele weken in beslag zal nemen.

Hierna zal het metselwerk van de gehele tuinmuur worden beoordeeld en waar nodig gerestaureerd. Tevens worden de stalen hekwerken en zitnissen gerestaureerd.

 
Opdrachtgever  Landgoed Zuylenstein
Plaats  Leersum
Bouwtijd  3 maanden

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op