Bekijk alle projecten

Nieuw- en verbouw “Het Hart” van de Hartenberg

In opdracht van ’s Heerenloo zorggroep is de renovatie van het kerkgebouw en de nieuwbouw van een dagbestedingsruimte op het Hartenberg terrein te Wekerom volop in uitvoering.

De kerk wordt verbouwd tot ‘Het Hart van De Hartenberg’. Naast kerkelijke en culturele activiteiten komt er veel meer ruimte voor dagbesteding en horeca. Doordeweeks is het Hart een levendig ontmoetingscentrum waar dagbesteding van cliënten wordt gekoppeld aan de bedrijfsmatige activiteiten als het congrescentrum. In het weekend is het een locatie voor ontspanning, ontmoeting en viering. Het vernieuwde gebouw is duurzamer, energiezuiniger en voor meer doeleinden geschikt.

Het Hart is straks een leerwerkplek voor tenminste 86 cliënten, de werkzaamheden op deze leerwerkplekken worden samen met de gemeente Ede, ondernemers en onderwijsorganisaties georganiseerd. Alle activiteiten dragen bij aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van de cliënten. Door meer bedrijvigheid op De Hartenberg komen er meer voorzieningen, deze voorzieningen kunnen door de cliënten gebruikt worden en zo uitgedaagd worden om op allerlei manieren maatschappelijk te participeren.

Dit project past goed bij ons omdat we als hoofdaannemer al vroegtijdig de installateurs RTP en BAM hebben toegevoegd aan het bouwteam om zo samen met de opdrachtgever het ontwerp verder vorm te geven en te zorgen voor een soepel lopend proces met als doel een prachtig eindresultaat voor de cliënten en bezoekers van “Het Hart”.

 
Opdrachtgever  Stichting 's Heeren Loo Zorggroep
Plaats  Wekerom
Bouwtijd  8 maanden

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op

Updates

20-05-2019

Gerenoveerde kerk op De Hartenberg in Wekerom officieel geopend

Het vijftigjarige bestaan van zorginstelling ’s Heeren Loo is zaterdag 18 mei jl. gevierd met de officiële opening van ontmoetingscentrum Het Hart van de Hartenberg in Wekerom. In opdracht van ’s Heeren Loo hebben wij het voormalige kerkgebouw uit de jaren zestig verbouwd naar een duurzaam kerkgebouw en multifunctioneel ontmoetingscentrum. Tijdens de opening spraken Anke Visserman en Kees Erends over het verleden en de toekomst van De Hartenberg.

De Hartenberg in Wekerom is een zorgpark waar mensen met een verstandelijke en/of andere beperking wonen, werken, leren en recreëren. Te midden van woon- en recreatieruimtes staat op het terrein de markante kerk en haar aanbouw. Deze vernieuwde ontmoetingsplek gebruikt ’s Heeren Loo doordeweeks voor dagbesteding en bedrijfsmatige activiteiten zoals congressen. In het weekend biedt het Hart van de Hartenberg ruimte voor kerkdiensten, ontspanning en ontmoeting.

Bouwbedrijf Kreeft werkte samen met haar partners BAM Bouw en Techniek en RTP Elektrotechniek aan een energiezuinig gebouw dat aansluit op de wensen van alle gebruikers.

17-05-2019

Opening gerenoveerde kerk op De Hartenberg in Wekerom

Het vijftigjarige bestaan van zorginstelling ’s Heeren Loo zal morgen 18 mei gevierd worden met de officiële opening van ontmoetingscentrum Het Hart van de Hartenberg in Wekerom.

In opdracht van ’s Heeren Loo hebben Bouwbedrijf Kreeft, BAM Bouw en Techniek en RTP Elektrotechniek het voormalige kerkgebouw uit de jaren zestig verbouwd naar een duurzaam kerkgebouw en multifunctioneel ontmoetingscentrum.

De Hartenberg in Wekerom is een zorgpark waar mensen met een verstandelijke en/of andere beperking wonen, werken, leren en recreëren. Te midden van woon- en recreatieruimtes staat op het terrein de markante kerk en haar aanbouw. Deze vernieuwde ontmoetingsplek gaat Heeren Loo doordeweeks gebruiken voor dagbesteding en bedrijfsmatige activiteiten zoals congressen. In het weekend biedt het Hart van de Hartenberg ruimte voor kerkdiensten, ontspanning en ontmoeting .

Bouwbedrijf Kreeft werkte samen met haar partners BAM Bouw en Techniek en RTP Elektrotechniek aan een energiezuinig gebouw dat aansluit op de wensen van alle gebruikers.  Wij wensen de bewoners en (toekomstige) bezoekers een aangenaam verblijf in kerkgebouw en het ontmoetingscentrum.

13-11-2018

Nieuw- en verbouw “Het Hart” van de Hartenberg

Er wordt door iedereen ontzettend hard gewerkt om dit prachtige werk op tijd op te leveren, begin december wordt het bestaande gebouw over gedragen aan de opdrachtgever.

01-11-2018

art impression