Vereniging De Zonnebloem ontvangt €10.000,- van Hike&Bike

De afdeling Ede en Lunteren van vereniging De Zonnebloem ontving dinsdag 19 september een donatie van €10.000,-. Het bedrag is bijeen gebracht door regionale ondernemers tijdens Hike&Bike. Dit sponsorevenement is een initiatief van Bouwbedrijf Kreeft in Ede. De cheque werd overhandigd bij SV Otterlo, waar de sporters terugkeerden van hun wandel- en fietstocht.

Bouwbedrijf Kreeft organiseert ieder jaar Hike&Bike om uiting te geven aan haar betrokkenheid bij het lokale, maatschappelijk leven. Hiervoor nodigt zij haar zakenrelaties uit om een financiële én sportieve bijdrage te leveren. De 77 deelnemers mochten dit jaar kiezen voor een wandeltocht van 20 kilometer of een fietstocht van ruim 100 kilometer. 31 van hen stapten op de fiets en de 46 anderen trokken de wandelschoenen aan. De start en finish van de route én de overhandiging van de donatie vond plaats bij SV Otterlo.

Een speciale deelnemer was acteur en ondernemer Rob van Hulst. Hij overhandigde de cheque aan mevrouw Heddema (91) uit Lunteren, die deze in ontvangst nam namens de vereniging. ‘U moet het bedrag wel delen hoor!’ grapt Van Hulst, bij het zien van haar stralende gezicht. Dankzij deze financiële steun is het voor veel mensen in de regio met een handicap of beperking, mogelijk om zo nu en dan een dagje uit te gaan. De jaarlijkse vakantie is het hoogtepunt. Mevrouw Heddema reageert: ‘Geweldig, daar ben ik zo blij mee. Anders zit ik alleen thuis en kom ik nergens, dan is de vakantie heerlijk. Samen eten en met elkaar genieten. Dat kun je niet beseffen wat dat voor je betekent.’

Op inmiddels de 7e editie van Hike&Bike werd in totaal maar liefst €16.500,- ingezameld voor goede doelen. De organisatie is in handen van Marten Kreeft en Dirk Jan van den Brink, eigenaar van het bouwbedrijf. Dirk Jan licht toe: ‘Het versterkt de onderlinge samenwerking door met elkaar sportief bezig te zijn. Dat we dan samen ook nog eens zo’n bijdrage leveren aan het lokale maatschappelijke leven, dat maakt het extra bijzonder.’ Het resterende bedrag wordt de komende weken verdeeld onder diverse andere lokale doelen. In voorgaande jaren werden onder meer Stichting De Instap, Voedselbank Ede, Kledingbank Ede en het Toon Hermanshuis gesteund met mooie donaties.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op