Ga terug naar het overzicht

Deelnemers Kreeft Hike & Bike doneren €5.700,- aan Stichting De Instap.

Afgelopen maandag doneerden Dirk Jan van den Brink, Marten Kreeft en Kees Cuperus namens de deelnemers van de “Kreeft Hike & Bike” €5.700,- aan Stichting De Instap. De Instap, een organisatie die zich inzet voor opvang van en begeleiding aan ex-gedetineerde burgers, zet de donatie in voor deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

Stichting De Instap ontvangt de donatie naar aanleiding van de jaarlijks door Bouwbedrijf Kreeft georganiseerde “Hike & Bike”, een netwerkevenement voor het goede doel. Lokale, maatschappelijke initiatieven worden financieel gesteund door giften van de deelnemers van de Hike & Bike. Stichting De Instap werd dit jaar door sponsor Alfa Accountants uit Bennekom gekozen.

Directeur Margot Hordijk is heel blij met de donatie van Bouwbedrijf Kreeft. “Deze gift kwam volledig onverwacht. Met deze bijdrage kunnen we onze vrijwilligers blijven opleiden in het begeleiden van onze doelgroep.”

 

Stichting De Instap

De Instap is een sociaal initiatief voor een veiligere samenleving. De Instap begeleidt ex-gedetineerde burgers die bewust een maatschappelijk geaccepteerd leven willen opbouwen bij hun terugkomst in de maatschappij in een programma, Huisvesting Plus. Huisvesting Plus is een samenhangend, laagdrempelig programma met tijdelijke huisvesting en begeleiding voor een periode van 3 tot 9 maanden. Door direct aansluitend aan de detentieperiode ondersteuning te bieden op de leefgebieden, wordt de kans op recidive en overlast gevend gedrag kleiner. De ex-gedetineerde burger wordt bijgestaan door deskundige vrijwilligers die worden gecoacht en getraind door professionals.

Stichting De Instap biedt jaarlijks ongeveer 30 tot 45 ex-gedetineerde burgers begeleiding en huisvesting en werkt samen met diverse ketenpartners en Veiligheidshuizen, waaronder gemeenten en reclasseringsinstanties. Stichting De Instap heeft Gelderland en Utrecht als werkgebied.

Kijk voor meer informatie over Stichting De Instap op www.deinstap.org.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op